Haladó Java Fejlesztő

Legalább 2 éves JAVA tapasztalatod van?

És olyan munkahelyet keresel, ahol anyagilag megbecsülnek, ahol hatékonyan dolgozhatsz és tanulhatsz, jó hangulatban, szuper környezetben?

Akkor nálunk a helyed! 🙂

Milyen projektekben vehetsz részt?

 • német ügyfelünknek készítünk egy komplex webes ügyviteli rendszert Java platformon (a projekt nyelve angol),
  (A rendszer clusterezett működésre képes.)

 • egy magyar ügyfelünknek integrált fizetési megoldást készítünk,

 • oktatásban tevékenykedő ügyfelünknek szervezési algoritmusokat tervezünk és valósítunk meg,

 • otthonautomatizációs megoldásokat készítünk,

Szükséges végzettség, képességek?

 • semmilyen papírt nem kérünk tőled, mert egy-két bizonyítvány az informatikában (tapasztalataink szerint) nem sokat jelent,

 • legalább 2 éves, magabiztos Java tapasztalatod van,

 • van webfejlesztésben szerveroldali tapasztalatod,

 • legalább 1 év Javascript, front-end (pl. React/Vue, Docker, Git, Angular, GWT, vagy ezekkel egyenértékű),

 • tetszőleges adatbázisszerverrel szerzett tapasztalattal rendelkezel,

 • megkérünk majd, hogy egy rövid tesztet tölts ki, mielőtt személyesen találkozunk,

 • szeretnénk megismerni, hogy milyen projekteken dolgoztál eddig,

 • képes vagy angolul beszélő kollégákkal dolgozni (nem baj ha kell pár hét, hogy belerázódj).

Amit kínálunk:

 • versenyképes fizetés és előrejutási lehetőség,

 • négy országot lefedő nemzetközi csapat tagjaként fejleszthetsz,

 • nap mint nap új technológiákat tanulhatsz,

 • megismerheted azokat a csapatmunkát támogató eszközöket és módszereket, (GIT, CI), amik lehetővé teszik a hatékony munkát ilyen szintű együttműködésben,

 • valamint az agilis módszertannak azokat az elemeit, amik tényleg hasznosak. 🙂

 • és közben budapesti irodánkban a többiekkel jókat nevethettek.

 • + közös Virtual Reality estek és LAN partyk 😉

Mikor van jó esélyed?

 • ha teljes munkaidőben szeretnél dolgozni (alkalmazottként, vagy akár vállalkozóként),

 • most el tudod képzelni, hogy legalább egy évet dolgozz nálunk,

 • képes vagy önálló munkára, de adunk segítséget a legnehezebb feladatokhoz,

 • díjazzuk a lelkesedést, motivációt, és ha egy-egy estét hajlandó vagy önképzéssel tölteni (de nálunk is rengeteget tanulsz majd a munkaidő szerves részeként),

Hogyan tudsz jelentkezni?

 1. Oldd meg az alábbi tesztfeladatsort Java nyelven, másold bele egy .txt vagy .html fájlba (ez fontos, másképp a kódod deformálódni fog), töltsd fel a felhőbe és add meg a linkjét a megadott mezőben.
 2. Válaszolj az űrlapon szereplő összes kérdésre, és add meg az önéletrajzod linkjét is.
 3. Küldd el nekünk. Igyekszünk 1-2 héten belül választ adni.

Köszönjük! 🙂

Intermediate Java Particle Tesztfeladatsor

FONTOS!
A feladatsor  megoldása optimálisan kb. 90 percet vesz igénybe.
Használhatod az internetet, és tetszőleges fejlesztőeszközöket, de más személy segítségét nem.
Minden feladatot Java nyelven oldj meg.
A feladat megoldását .txt/.html fájlként töltsd fel a felhőbe, és add meg nekünk a linkjét, de NE HASZNÁLJ Google doksit, Word-öt, vagy más szövegszerkesztőt, mert a kódodat hibásan fogja megjeleníteni.

Élvezetes tesztkitöltést kívánunk! 🙂

Please describe your knowledge level in each category using the radio buttons. We know it's not that simple, and we will try to understand the details of your skills in each category during the interview. We only use these values to get a preliminary understanding of what kind of preparation would you need, before you can start working on our project.


No usable knowledgeCan read documentations, articlesUnderstands spoken EnglishCan participate in an IT conversation


No usable knowledgeCan read documentations, articlesUnderstands spoken GermanCan participate in an IT conversation


Never really used itKnows basic commands (rm, pwd, chmod, chown, cat, grep, top)Knows the basic of rights management, can check server health, update packagesCan set up a tunnel, open ports, knows some details of network communication


Doesn'tknow anything about itKnows functions, classes, inheritanceKnows the basic of rights management, can check server health, update packagesProduces code which is easy to understand for others. Is aware of the performance implications of using various data structures.Understands multithreading, concurrency.


Doesn'tknow anything about itLanguage fundamentals such as: Static, final, data types, interfaces, enums, the collections in java.util, type T parameters.Understands garbage collection, memory leaks, synchronization, design patterns.Used many different libraries, build tools like maven or gradle, uses the Java platform confidently.


Doesn'tknow anything about itUses HTML5, CSS, basic Javascript.Uses Javascript confidently, understands AJAX calls.Worked with an advanced framework such as React, Vue, Angular.


Doesn'tknow anything about itKnows primary and foreign keys, data types, UPDATEs, GROUP BYs.Transactions, constraints, JOINs, triggers.Understands distributed transactions, two phase commits, transaction isolation levels.


Doesn'tknow anything about itCan describe in detail the steps a webserver does while processing an HTTP request.Understands object relational mapping tools, web services, message queues.Knows about load balancing, distributed caching, other clustering considerations.

FELADATSOR

1. Különbség
Készíts függvényt, aminek bemenete egy egész számokból álló tömb, és kimenete egy tömb, ami úgy áll elő, hogy elemei a bemeneti tömb szomszédos elemeinek a különbségei, tehát pl. az első eleme a bemeneti tömb első és második elemének különbsége.

2. Laposföld nyomtató szerelői
Laposföldön minden helyet (X, Y) koordinátával azonosítanak. Az (1, 0) pont például 1 km-re van a középponttól. Sok nyomtató szerelő lakik itt, mindegyiknek van neve, fix munkadíja, kilométer díja, és ismerjük az irodájának a koordinátáit. Ha valaki elhív egy nyomtatószerelőt, akkor függetlenül a munka nagyságától mindig kiszámlázza a fix munkadíját, valamint a megtett út hosszának megfelelő kilométer díjat.
Készíts egy függvényt, ami megkap egy kiszállási koordinátapárt, valamint szerelők egy listáját, és visszaadja azt a szerelőt, aki a legolcsóbban el fogja végezni a munkát.

3. Hobbi projekt
Írj néhány mondatban az egyik kedvenc hobbi projektedről, amit az elmúlt években készítettél. Nem baj, ha nem fejezted be. A legjobb, ha ez programozás, de érdekes lehet az elektronika, villamosság, viszont biztosan nem érdekel minket, ha sütöttél vagy sportoltál.
Mi volt a probléma, hogyan oldottad meg, mire vagy büszke, mit csinálnál máshogy?

4. Laposteszt
Készíts három JUnit tesztet a nyomtatószerelős függvényed működésének ellenőrzésére. Ha még nem készítettél ilyen tesztet, nézz utána, ez mindenképpen nagyon hasznos tudás lesz számodra.

5. Villantás
A vonaton melletted ülő utas szerint az informatika egyszerű. 8-10 mondatban bizonyítsd be neki, hogy ez nem igaz. Ha van tapasztalatod webes programozásban, akkor írj arról, mi minden történik azután, hogy a felhasználó kattint a böngészőjében, odáig hogy aztán a webszerver válaszol és ez megjelenik a felhasználónak. Minél részletesebben és tömörebben írsz, annál jobb.
Ha tudsz, térj ki ezekre: javascript, DNS, webszerver, adatbázis, AJAX.
Ha nem értesz ennyire a webhez, írj másról, pl mi történik, a színfalak mögött, ha átutalsz egy bitcoint, vagy hogyan működik egy bittorrent letöltés.


Kérlek itt add meg a felhőbe feltöltött megoldásaid linkjét. A fájl .txt/.html kiterjesztésű lehet.
NE HASZNÁLJ Google doksit, Word-öt, vagy más szövegszerkesztőt, mert a kódodat hibásan fogja megjeleníteni.